معرفی و وظایف کالریست

مقایسه رنگ بندی و اصلاح رنگ در فیلمسازی

,

مقایسه رنگ بندی و اصلاح رنگ در فیلم‌های سینمایی

همه ما، فیلم‌‌هایی با رنگ سبز یا آبی سرد وهم ‌آوری دیده‌ایم. این در واقع همان درجه بندی رنگ در فیلم (Color Grading) و در مواردی، اصلاح رنگ در فیلم (Color Correction) است که لحن و فضا را به تصویر می‌کشد. برای کنترل رنگ تصاویر، به مقدار زیادی تحقیق و تمرین نیاز است. نخست، این سؤال مطرح می‌‌شود که تفاوت بین درجه بندی رنگ در فیلم و اصلاح رنگ چیست؟ و یا این که فیلمسازان، از چه فرآیند‌های رنگی دیگری می‌توانند برای روایت داستان خود استفاده کنند؟ پس از خواندن این مقاله‌ی استودیو فردا، شما آماده خواهید بود تا با به کار گیری این دو تکنیک، سبک ویدیویی منحصر به فردی برای خود، ایجاد کنید. در ادامه، بیشتر به مقایسه رنگ بندی و اصلاح رنگ در فیلم خواهیم پرداخت.

اصلاح رنگ در فیلم (Color Correction)

اصلاح رنگ در فیلم، به تنظیم سطوح سفید و سیاه، نوردهی، کنتراست و تعادل وایت بالانس اشاره دارد. بنابراین، نخستین هدف تصحیح رنگ، یکپارچه سازی بصری سکانس های فیلم است. مطابقت رنگ ها به روان تر شدن جریان فیلم کمک می کند. به عبارت دیگر، اصلاح رنگ در فیلم، یک فرآیند فنی است که مشکلات رنگ را برطرف کرده و باعث می شود تا فیلم، جلوه بهتری پیدا کند. هدف از تصحیح رنگ، این است که رنگ‌ ها، تمیز و واقعی به نظر برسند؛ همان طور که چشم انسان، آن ها را در دنیای واقعی می بیند.

فرآیند Color Correction

همان طور که گفته شد، اصلاح رنگ در فیلم، فرآیندی تکنیکی است که مشکلات مربوط به رنگ تصاویر را برطرف کرده و باعث هر چه طبیعی تر شدن رنگ ها می شود. به عبارت دیگر، فرآیند Color Correction، شامل برطرف کردن مشکلات نور و رنگ تصویر با متعادل ساختن رنگ ها، سفید نشان دادن سفید، سیاه به نظر رسیدن سیاه و اطمینان یافتن از این است که همه چیز در طول فیلم، یکنواخت به نظر برسد.

 

معرفی و وظایف کالریست

مقایسه رنگ بندی و اصلاح رنگ در فیلم

مراحل اجرای فرآیند اصلاح رنگ

  1. ورودی LUT خود را اعمال کنید.

در وهله اول، شما فقط می خواهید تا جایی که می توانید به رنگ سفید واقعی نزدیک شوید. بنابراین، در این مرحله، هیچ رنگی روی تصاویر فیلم اعمال نکنید.

  1. از میان راش‌های خود انتخاب کنید.

بهترین راه برای دستیابی به یکپارچگی بصری در فیلم‌، این است که از میان راش های موجود، آن هایی را که از نظر نوردهی و سطوح رنگی، مطابقت بیشتری با سایر راش ها دارند، پیدا کنید.

  1. میزان سفیدی و سیاهی را تنظیم کنید.

در این مرحله از اصلاح رنگ در فیلم، لازم است تا سطوح رنگی را برای دستیابی به سیاه یا سفید واقعی تنظیم کنید.

  1. گامای کلی را تنظیم کنید.

در این مرحله، شما باید به صورت جداگانه، تنظیمات هر بخش از تصویر خود را بررسی کرده و میزان گاما (gamma) را در تمامی قسمت های تصویر، متعادل سازید.

  1. تصحیح رنگ ثانویه

اصلاح رنگ در فیلم، به طور کلی، شامل دو بخش است. در اصلاح رنگ اولیه، کلیت تصویر را تنظیم و تصحیح می کنید. این در حالی است که تصحیح رنگ ثانویه شامل جداسازی بخش‌ های خاصی از تصویر یا اشیاء درون هر فریم از ویدیو و اصلاح آن ‌ها می شود.

  1. تصحیح رنگ پیشرفته

اینجاست که شما شروع به تنظیم رنگ ‌های خاص، مطابق میل خود می‌ کنید. به عنوان مثال، ممکن است بخواهید رنگ زرد یک ماشین اسپرت را تقویت کنید. برای این کار، شما رنگ زرد را در کل تصویر تغییر نمی‌دهید. بلکه تنظیمات را به گونه ای اعمال می کنید تا سوژه هایی خاص را درون تصویر، برجسته نمایید.

رنگ بندی در فیلم (Color Grading)

رنگ بندی در فیلم، به طرح رنگی فیلم شما اشاره دارد. این طرح می تواند مانند بسیاری از فیلم های محبوب، بسیار شدید بوده و یا نسبتاً ظریف باشد تا مانند مستند های طبیعت، به وفاداری رنگ دست یابد. درجه بندی رنگ در فیلم نیز، امری فنی است. اما، برای فیلمسازان، بیشتر جنبه خلاقانه داشته و جهت افزایش ابعاد هنری و داستانی تصویر مورد استفاده قرار می گیرد. هدف از رنگ آمیزی فیلم، افزودن جو و احساسات شخصیت ها به تصاویر است. اکنون، با دانستن تعریف مختصری از هر دو اصطلاح، مقایسه رنگ بندی و اصلاح رنگ در فیلم برای شما آسان تر خواهد شد.

 

رنگ بندی در فیلم

رنگ بندی در فیلم

فرآیند Color Grading

برای درجه بندی رنگ در فیلم، نخست، باید نرم‌افزار مناسبی را انتخاب کنید. این نرم‌افزار می تواند یک NLE مانند Adobe Premiere بوده و یا برنامه ای مانند DaVinci Resolve باشد که به طور خاص برای کنترل رنگ، ایجاد شده است.

مراحل اجرای فرآیند رنگ بندی در فیلم با استفاده از نرم‌افزار ها و ابزار های مختلف

برخی از مهم ترین کار هایی که در فرآیند رنگ بندی صورت می پذیرند، عبارتند از جبران نوردهی در سکانس های با وایت بالانس و شرایط نوری متفاوت، بهینه‌سازی ظاهری برای گنجاندن جلوه های ویژه بصری، ایجاد یک نگاه هنری مطلوب و تقویت و یا تغییر حال و هوای یک صحنه.

یکی از نرم‌افزارهای مورد استفاده برای رنگ بندی در فیلم، After Effect است. هنگامی که پروژه خود را به AE وارد کردید، آن را در تایم لاین قرار داده و به تب Effects & Presets بروید. سپس گزینه Color Correction را انتخاب کنید. مراحلی که در ادامه باید طی کنید، عبارتند از تنظیم Tint، Curve، Tritone، Highlight، Shadow و White Balance.

 

اصلاح رنگ در فیلم

اصلاح رنگ در فیلم

خلاصه مقایسه Color Correction و Color Grading

اصلاح رنگ در فیلم، فرآیند تصحیح یا تثبیت رنگ‌ ها در یک ویدیو یا یک فیلم، به‌ عنوان راهی برای بازگرداندن آن‌ها به حالت مطلوب و مناسب فیلم است. در حالی که درجه بندی یا ویرایش رنگ، به عنوان راهی برای ایجاد لحن بصری، صورت می پذیرد.

پس از مقایسه رنگ بندی و اصلاح رنگ در فیلم و با توجه به موارد گفته شده، باید متوجه اهمیت این دو فرآیند در تولید ویدیو و فیلم ‌سازی شده باشید. تصاویر شما هر چقدر هم که با کیفیت ضبط شده باشند، بدون اصلاح و ویرایش رنگ، خام به نظر خواهند رسید. بنابراین، این دو فرآیند تاثیر بسزایی در نهایی شدن پروژه خواهند داشت. همچنین، این تغییرات رنگی، در صورتی که به درستی اعمال شده باشند، موجب بهبود کیفیت و تجربه تماشاگر می شوند.

موارد استفاده از اصلاح و ویرایش رنگ

رنگ بندی و اصلاح رنگ در فیلم، یکی از آخرین مراحل پس تولید به حساب می آید. بنابراین، از این فرصت، برای تطبیق تصاویر خود با پالت رنگ اولیه، نهایت استفاده را بکنید. شما همچنین، این امکان را خواهید داشت تا با درجه بندی رنگ ها، لحن و فضای فیلم را به سایر کار های خود نزدیک کرده و به این ترتیب، به عنوان یک فیلمساز مولف شناخته شوید.

درجه بندی رنگ در فیلم - استودیو فردا

درجه بندی رنگ در فیلم

نتیجه ‌گیری

پس از خواندن مقاله فوق، شما، خود نیز می توانید به مقایسه رنگ بندی و اصلاح رنگ در فیلم پرداخته و شباهت ها و تفاوت های آن ها با یکدیگر را بررسی نمایید. با توجه به موارد گفته شده، می توان نتیجه گرفت که ترکیب درست این دو فرآیند در بهبود کلیت تصویر فیلم، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. همچنین، مخاطب امروز سالن های سینما به طور عمده از طریق تبلیغات جذب می شود. اصلاح و ویرایش رنگ، به فیلم شما کمک می کند تا در تیزر ها و تبلیغات تلویزیونی و یا اینترنتی نیز جلوه بسیار زیبایی پیدا کرده و مردم را ترغیب به حضور در سالن های سینما کند.

 

منابع:

  • https://filmora.wondershare.com/after-effects/color-grading-in-after-effects.html
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Color_grading
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Color_correction
  • https://www.studiobinder.com/blog/color-grading-vs-color-correction-process/
۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *