کالریست کیست و در فیلمسازی چه وظیفهای بر عهده دارد؟
معرفی کالریست
فیلمسازی در سه مرحلهی پیشتولید، تولید و پس از تولید انجام میشود. در واقع فعالیتهای کالریست بر روی پروژه، در مرحلهی پس از تولید آغاز میگردد. کالریست یا رنگپرداز با تدوینگر و مدیر فیلمبرداری همکاری کرده و به کامل شدن اثر کمک میکند. وی بر اساس حال و هوای داستان، رنگ فیلم را تغییر داده و میزان درخشندگی و غلظت آن را معین مینماید. اگر به تازگی به این شغل علاقمند شده و نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در زمینه دارید، تا انتهای این مقاله استودیو فردا همراه ما باشید.
معرفی و وظایف کالریست
اهمیت اصلاح رنگ فیلم
اصلاح رنگ فیلم یک فرایند تکنیکی و هنری است. برای اینکه تصاویر فیلم طبیعیتر به نظر برسد، باید از نرمافزارهای ویژهای استفاده کرد. اما در بعد هنری این پروسه، رنگپرداز تلاش میکند تا احساسی که انتظار میرود را به مخاطب القا دهد. وی برای طبیعی جلوه دادن فیلم، با بهرهگیری از قدرت خلاقانهی خود، طیف رنگی مناسب را در تصاویر اعمال میکند. شاید دقت کرده باشید که در فیلمهای آخرالزمانی معمولاً از طیف رنگی قهوهای استفاده میشود. استفاده از این رنگ کمک میکند تا حوادث فیلم، واقعی به نظر برسد و مخاطب درک کند که کل جهان رو به نابودی رفته است. همچنین در فیلمهایی با مضمون اندوه و حس نا امیدی، بیشتر تم رنگی آبی به کار میرود تا احساسات مخاطب را برانگیزد.
مراحل اصلی فرآیند اصلاح رنگ فیلم
مراحل اصلاح رنگ فیلم، شامل دو مرحله میباشد که در زیر به آن اشاره شده است:
- اصلاح رنگ (Color Correction): در این بخش از کار، بیشتر بر روی نرمالسازی تصاویر تمرکز میشود. اگر بخشهایی از فیلم در هنگام فیلمبرداری، نور مناسبی نداشته باشد، با اصلاح رنگ میتوان مشکلات نوری را برطرف کرد. بعد از انجام فرایند اصلاح رنگ، تصاویر از نظر کنتراست، یکپارچه و منسجم خواهد بود.
- درجهبندی رنگ (Color Grading): در این مرحله برای تأثیرگذاری بیشتر و جلب احساسات مخاطب، رنگ فیلم با تصاویر تطبیق داده میشود. درجهبندی رنگ بر پایهی اصول و تئوری رنگها، لحن بصری فیلم برجسته را میکند. برای مثال برای القای احساساتی مانند اشتیاق یا خشم و قدرت، به میزان زیادی از رنگ قرمز استفاده میشود.
مسئولیتهای کالریست چیست؟
برخی از نکات کاربردی در تصحیح رنگ فیلم
فرایند اصلاح رنگ، یک سری مقدمات و اصول اولیه دارد. برای کار با هر نرمافزاری، ابتدا باید اصول و مقدمات لازم را یاد بگیرید.
- انتخاب پیکچر پروفایل (Picture profile): این آیتم پارامترهایی دارد که توسط آن میتوان ویژگیهای پایه و کلی مربوط به رنگ فیلم را مشخص کرد.
- تنظیم تعادل رنگ سفید (White Balance): از دیگر الزامات تصحیح رنگ فیلم، مشخص نمودن رنگ سفید است. با استفاده از تنظیم تعادل رنگ سفید، رنگها به صورت واقعی خود، در دوربین نمایش داده میشوند.
- اصلاح تناژهای رنگی: برای ساخت تصویری با کیفیت بالا باید بتوانید تناژهای رنگی را متعادل کنید. این کار موجب بهبود نوردهی در دوربین و متعادل شدن میزان نور در تصویر خواهد شد.
- استفاده از اسکوپهای نرمافزار اصلاح رنگ: به کمک وکتور اسکوپ میتوانید اطلاعات رنگی فیلم را با جزییات بیشتر مشاهده کرده و مقادیر رنگی را اندازهگیری کنید.
- اصلاح رنگ ثانویه: پس از اعمال تنظیمات اولیه بر روی رنگ تصاویر، با ویرایش مجدد، ناهمگونی رنگها را مشاهده و به صورت دقیقتر تنظیم نمایید.
- استفاده از رنگهای افزایشی در تنظیمات نهایی: با استفاده از ابزار Additive Colors میتوانید تنظیمات نهایی اصلاح رنگ را انجام داده و لحن بصری فیلم را نمایش دهید.
ارتباط کالریست با تولید فیلم، کارگردانی و تدوین
معمولاً کالریست در آخرین مرحلهی فیلمسازی یعنی پس از تولید، به گروه سازنده کمک میکند تا اثر به مراحل پایانی تولید برسد. برای تعیین کالر پلت و اصلاح و درجهبندی رنگ فیلم، رنگپرداز در مرحلهی پیش تولید نیز با کارگردان و مدیر فیلمبرداری همکاری میکند. شاید بتوان گفت که کالریست در میان عوامل فیلمسازی بیشتر با تدوینگر ارتباط داشته باشد. البته هر کدام، از نرمافزارهای جداگانه و مخصوص حرفهی خود استفاده میکنند. تدوینگر، فایل تدوین شده را به کالریست تحویل میدهد. در این زمان، رنگپرداز با استفاده از نرمافزارهای قدرتمند کالر گریدینگ، تغییرات لازم را اعمال میکند.
وظایف و مسئولیتهای رنگپرداز در فیلمسازی
یک کالریست، مسئولیتها و وظایف مهمی به عهده دارد و به تولیدکنندگان در اتمام پروژه یاری میرساند. بنابراین باید:
- با توجه به محتوای فیلم و طرح در نظر گرفته شده، رویکردهای بصری را اجرا کند.
- باید بسیار ریزبین و دقیق باشد و به کارگردان و تصویربردار اطمینان بدهد که شیوهی کار به صورت صحیح اجرا خواهد شد.
- خطاهای فنی رنگ را شناسایی و آنها را اصلاح کند.
- ابزارها را به طور دقیق بشناسد و از بهترین فناوری و کلیهی امکانات استفاده کند.
- دانش خود را بهروز کرده و از فناوریهای جدید مطلع باشد.
- ایدههای خلاقانهی خود را با کارگردان، مدیر فیلمبرداری و تدوینگر در میان بگذارد.
ارتباط کالریست با عوامل فیلمسازی
تأثیرات روانی رنگها در فیلم
رنگها تأثیر زیادی در تعیین محتوا و حس و حال فیلم دارند. یک کالریست با استفاده از دانش روانشناسی رنگها و تکنیکهای اصلاح رنگ، لحن بصری فیلم را تغییر داده و احساسات مخاطبان را برمیانگیزد. با تنظیمات رنگ فیلم میتوان احساساتی مانند غم، شادی، خشم و هیجان را به مخاطب انتقال داد. رنگپرداز برای القای احساسات به طور مؤثر، باید درک روشنی از رنگها و تجربیات برخاسته از آنها داشته باشد. برای نمونه استفاده از رنگ خاکستری در فیلمهای غمگین، حس غمانگیز را به بیننده انتقال میدهد. برعکس در فیلمهایی با محتوای شادی و سرزندگی، رنگها با درجهی روشنایی بالا ارائه میشوند. کالریست باید در این زمینه دانش تئوری و تجربیات خود را افزایش داده و با تمرین، مهارتهای خود را بالا ببرد.
معرفی برخی نرم افزارهای درجهبندی رنگ و اصلاح رنگ فیلم
Movavi Video Editor: این نرمافزار، یک ویرایشگر عالی است که میتواند اصلاح رنگ را از جنبههای مختلف اعمال کند.
Adobe Premiere: یکی از نرمافزارهای پرکاربرد در ویرایش و اصلاح رنگ فیلم است. این نرمافزار نیز ابزارهای متنوعی برای تصحیح و درجهبندی رنگ در اختیار کاربر قرار میدهد.
DaVinci Resolve: نرمافزار داوینچی ریزالو یک نرمافزار پیشرفته و قدرتمند برای اصلاح رنگ و ویرایش فیلم است. ویرایش، تدوین، جلوههای بصری، اصلاح رنگ، کنترل صدا، گرافیک متحرک و… از قابلیتهای این نرمافزار است. بسیاری از کالریستهای حرفهای در استودیوهای بزرگ دنیا از این نرمافزار برای بهبود کیفیت تصاویر استفاده میکنند. در محیط CUT این نرمافزار، میتوان به کلیهی ابزارهای ویرایش، برش و تنظیمات اصلاح رنگ دسترسی داشت. در بخش EDIT، فیلم با جزئیات دقیقتری برش داده میشود. این ابزار همچنین افکتهای پایه و امکان عنوانگذاری بر روی فیلم را در اختیار کاربر قرار میدهد.
مهارتهای کالریست
برای کالریست شدن، چه مسیری را باید طی کرد؟
برای ورود به این شغل، نیاز نیست حتماً تحصیلات دانشگاهی در حوزهی سینما داشته باشید. اگر علاقمند به فعالیت در این حوزه میباشید، باید یک سری مهارتهای لازم را کسب کرده و از تواناییهای خاصی بهرهمند باشید. از جمله:
- شناخت و آموزش نرمافزارهای کاربردی در زمینهی اصلاح رنگ
- توانایی تفکیک و جداسازی رنگها
- مهارت ارائهی رنگهای خلاقانه و ایجاد ترکیبهای متنوع
شما میتوانید مهارتهای پایه را در آموزشگاههای حرفهای فرابگیرید و سپس با تولید محتوای خود، تجربیات کاریتان را افزایش دهید.
میزان درآمد و فرصتهای شغلی پیش رو برای رنگپرداز
روز به روز نیاز به استفاده از فیلم و ویدئو در میان مردم افزایش پیدا میکند. از این رو میتوان به شغل کالریست به عنوان یک شغل پردرآمد نگاه کرد. البته افرادی که در این زمینه تخصص و تجربهی بالاتری دارند، درآمد بیشتری کسب میکنند. علاقمندان پس از آموزش و کسب مهارتهای لازم، با خرید یک سیستم پیشرفته میتوانند کار خود را به صورت قراردادی با شرکتهای فیلمسازی آغاز کنند.
منابع:
- https://www.studiobinder.com/blog/color-grading-vs-color-correction-process/
- https://www.digitalbeautywork.com/blog/color-grading-in-movies
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.