کوچه سوم، پلاک ۹
حسام الدین بیات
من در استودیو فردا درباره فیلمسازی محتوا تولید میکنم. امروز که با تولید، آموزش، خدمات و راهکارها همراه و همکار بهترینها هستیم، آرزوی بزرگی را میبینم که محقق شده است.
امروز دیگر یوتیوب نه تنها یک منبع رسانهای آموزش و سرگرمی، بلکه یه منبع کسب درآمد جدی برای تولید کنندگان محتواست. ایرانیان امروز بدون دردسر در استودیوهای شخصی خود برای یوتیوب محتوا تولید میکنند و درآمد دلاری دارند. شما هم از این رشد سریع جامعه آنلاین مهاجرت کرده از اینستاگرام به یوتیوب مطلع هستید. تقریبا چیزی پیدا نمیکنید که در یوتیوب نباشد!
این صفحه برای شماست! تا تاج و تخت خود را در یوتیوب بسازید و تماشاگران میلیونی از سراسر دنیا به خود جذب کنید. در این مقاله ۱۰ مرحله اساسی تا رسیدن به موفقیت در یوتیوب یعنی ساخت ویدیو برای یوتیوب و کسب درآمد از یوتیوب را به شما آموزش میدهیم.
نقطه صفر ساخت ویدیو برای یوتیوب را با یک سوال ساده شروع کنید. از خودتان بپرسید:”من چجوری برای یوتیوب ویدیو میسازم؟”
حتی اگر مدلی برای ساخت ویدیو و راه اندازی کانال یوتیوب ندارید، ما در اینجا قصد داریم نحوه ساخت ویدیو برای یوتیوب را از انتخاب ایده تا بهینه سازی کانال توضیح دهیم.
ایده پردازی برای ویدیوهای یوتیوب مانند یک جادهی بیانتها از خلاقیت است. مهمترین انتخاب در مرحله اول یافتن ایدهایست که کار میکند. اما قبل از اینکه وارد ایده پردازی و برنامه ریزی شویم، بیایید بررسی کنیم چه نوع ویدیوهایی ممکن است بخواهید بسازید. و قطعا در ادامه چند قالب پرکاربرد را مثال میزنیم.
انتخاب ایده مناسب و جذاب در کنار علاقه شخصی زمانی نتیجه میدهد که از استمرار آن خسته نشوید و تا میتوانید ادامه دهید. شاید ۷ راهکار ایدهیابی همین الان به شما کمک کند تا کاغذ و خودکار را بردارید و با یک ایده قطعی این مقاله را ادامه دهید.
تذکر:
مهمترین راه رسیدن به درآمد از یوتیوب، راه کسب درآمد دلاری پس از برنامه ریزی، تلاش، استمرار و خسته نشدن است.
۱- دنبال کردن علاقه شخصی: ایدهای را دنبال کنید که اول به علاقه دارید و دوم در آن مهارت دارید. هر چقدر جلوتر بروید با استمرار و کار بیشتر انگیزه و اشتیاق شما برای تولید محتوا بیشتر میشود.
۲- یوتیوب را حسابی بگردید: یوتیوب دیگر کسب و کار شماست، حسابی در بازار یوتیوب بگردید و در زبانهای متفاوت انواع محتواهای جدید و پر مخاطب را دنبال کنید. و تا میتوانید داخل کانالهای یوتیوب سرک بکشید. یوتیوب متعلق به گوگل است. علاوه بر خود یوتیوب میتوانید از گوگل ترندز یا دیگر رسانههای اجتماعی بفهمید، چه چیزی امروز بر سر زبانهاست و به قولی ترند روز است.
۳- به دنبال تفاوتها باشید: یوتیوبرهای یک دستهبندی را با هم مقایسه کنید. به عنوان مثال ۵ یوتیوبر هستند که از کشور آلمان ولاگ تهیه میکنند. با دقت در نحوه کارشان، تلاش کنید وجه تمایز آنها را پیدا کنید. این به شما کمک میکند تا یک جنبه یا زاویه خاص و منحصر به فرد در ویدیو یا کانال یوتیوبتان داشته باشید. و البته در مقایسه با افراد دیگر سبک خاصی را ایجاد کنید.
۴- نیاز مخاطبان را پیش بینی کنید: وقتی ساخت ایدهای را کلید میزنید، پیش بینی کنید مخاطبان درباره موضوع شما چه سوالاتی دارند؟ یا چه چیزی برایشان بیشتر جذاب است. بعضی از این موارد را به راحتی میتوانید از ابزارهای جستجوی گوگل یا پرسشهایی مشابه با آنچه که کاربران در کوئرا یا ردیت مطرح میکنند به زبانهای مختلف پیدا کنید.
۵- خلاقیت و نوآوری: قطعا راهکارها و ایدههای خلاقانه برای نوآوری در هر ایده گوشهی ذهن شماست. اما با همین خلاقیت میتوانید امضای خود را روی هر ویدیو ثبت کنید.
۶- بررسی رقبا: ایدهای که همین الان در سر دارید، ممکن است توسط فرد دیگری یا به زبان دیگری یا حتی به سبک دیگری تولید شده باشد؛ اگر با خودتان عهد بستهاید که چیزی بیشتری در آن موضوع برای گفتن دارید، موفقیت و تفاوتهای رقیبتان را کامل بررسی کنید. ویدیوی شما حتما باید بهتر از رقیبتان باشد، وگرنه مخاطب در ویدیوی قبلی پاسخ سریع و کاملی از موضوع ایده دریافت کرده است و دلیلی ندارد تا برای دیدن محتوای شما وقت بگذارد.
۷- هدف شخصیتان را دنبال کنید: فرض کنیم شما دانشجوی یکی از رشتههای فنی و مهندسی هستید؛ و دو هدف هم در سر دارید: یک، علایق و مهارتهای خود را در حوزه مهندسی به اشتراک بگذارید. دو، در حیطهی حرفه خود به تدریج توسعه پیدا کنید و با اشتراک گذاری تجربیات خود با دیگران به یک مهندس مشاور سرشناس تبدیل شود. (پرسونال برندینگ کنید.)به همین ترتیب نه تنها هدف شخصی خود را دنبال میکنید، بلکه در جامعه مهندسی تبدیل به یک منبع آنلاین میشوید.
تمرین اول:
همین الان یک نوت باز کنید و 10 ایده (ترجیحا ایده برای ویدیو یا موضوع کانال یوتیوب) که تا الان به ذهنتان رسید را فقط بنویسید. بعدا برای انتخاب آن معیارها را ارزیابی کنید. فایلی برای توسعه آنها باز کنید.
پس از تمرین ممکن بخواهید بدانید کدام نوع محتوا بهتر است و کدام قالب برای شما بهتر کار میکند؛ جدول زیر انواع قالب محتوای یوتیوب که امروز مخاطب دارد را برای شما آورده ایم:
نوع محتوا | توضیح |
ولاگ (Vlog) | ولاگها نوعی از ویدیوها هستند که افراد در آنها روزمرگی خود را به تصویر میکشند و تجربیات، سفرها، رویدادها و احساسات شخصی خود را به تماشاگران نشان میدهند. |
فیلم کوتاه | این نوع ویدیوها معمولاً داستانهای کوتاه و جذابی را در قالب فیلمهای کوتاه ارائه میدهند. |
مصاحبه (Interview) | در ویدیوهای مصاحبه، میزبان با مهمانی ویژه گفتوگو میکند و به مخاطبان فرصت میدهد تا از شخصیتهای معروف یا متخصصان در یک حوزه خاص بیشتر بدانند. |
استندآپ (Stand-Up Comedy) | کمدیهای استندآپ معمولاً اجراهای زنده کمدینها هستند که در آنها داستانها و شوخیهای خندهدار را با تماشاگران به اشتراک میگذارند. |
گیم استریم (Gaming Stream) | در ویدیوهای گیم استریم، بازیکنان تجربیات خود در بازیهای ویدیویی را به تماشاگران نشان میدهند و به صورت زنده با آنها تعامل دارند. |
نقد و بررسی (Review) | در این نوع ویدیوها، محصولات، کتابها، فیلمها یا سایر موارد مورد بررسی و نقد قرار میگیرند و مزایا و معایب آنها برای تماشاگران تشریح میشود. |
ری اکت (Reaction) | در ویدیوهای ری اکت، تماشاگران با واکنش به محتوای دیگران و یا ویدیوهایی که تماشا میکنند، ویدیوها را ساخته و از واکنشهای خود به آنها خبر میدهند. |
آموزشی (Educational) | ویدیوهای آموزشی برای انتقال دانش و مهارتهای مختلف به تماشاگران استفاده میشوند. موضوعات آموزشی میتوانند متنوع باشند، از زبانآموزی تا مهارتهای رایانهای و علوم مختلف. |
موزیک و موسیقی (Music) | در این نوع ویدیوها، خوانندگان، تهیهکنندگان موسیقی یا موسیقیدانان عملکردهای موسیقی خود را به تماشاگران نشان میدهند و آهنگسازی، اجرا یا توسعه موسیقی را به اشتراک میگذارند. |
طنز و کمدی (Comedy) | ویدیوهای طنز و کمدی به منظور سرگرم کردن تماشاگران ایجاد میشوند و شامل شوخیها، استندآپ کمدی، و شخصیتهای کمدی هستند. |
آشپزی و غذا (Cooking/Food) | در این نوع ویدیوها، آشپزان و علاقمندان به آشپزی غذاهای مختلف را پخته و نحوهٔ تهیه آنها را به تماشاگران آموزش میدهند و یا غذاهای مختلف را معرفی میکنند. |
سفر و گردشگری (Travel) | در ویدیوهای سفر و گردشگری، افراد تجربیات سفرهای خود به دیگر مکانها و کشورها را به تماشاگران نشان میدهند و مکانهای دیدنی و فرهنگهای مختلف را معرفی میکنند. |
این لیست فقط نمونهای از انواع محتوای یوتیوب است و هنوز میتوانید ایدههای خود را برای ایجاد ویدیوهای منحصر به فرد بیافزایید.
موفق ترین یوتیوبرها در حال حاضر بالای 100 میلیون نفر سابسکرایبر یوتیوب دارند. آنها سالانه میلیون ها دلار درآمد دارند و فیلم هایشان (در مجموع) میلیاردها بازدیدکننده دارد.
اگر به دنبال الهام از یوتیوبر موفق دیگر هستید، این ویدیو را از کیسی نیستات ببینید.
من فکر می کنم آنچه در کل ژانر ولاگری بیشتر مرا مجذوب خود کرده، ایده تعریف روزانه زندگی شما به عنوان یک روایت سریالگونه است.
کیسی نیستات
برای ولاگ کردن یا ساخت ویدیو برای یوتیوب به صورت گزارش ویدیویی به دوربین نیاز دارید. دوربین شما برای ضبط گزارشهای ویدیویی میتواند دوربین گوشی هوشمند شما یا یک دوربین DSLR، یک دوربین 360 درجه باشد.
این روزها دوربین های 360 درجه برای ولاگ ساختن بسیار محبوب شده اند. بخاطر اینکه میدان دید گسترده ای را ارائه می دهند. برای آشنایی با این دوربین ها ویدیوی زیر را تماشا کنید.
فیلم های کوتاه نسبت به سایر انواع ویدئوهای یوتیوبی به تحقیق و برنامه ریزی بیشتری نیاز دارند. ویدیوی زیر مواردی را عنوان می کند که میتوانید برای اطمینان از موفقیت فیلم کوتاه خود استفاده کنید:
کلاً طرحها نیاز به برنامهای مشابه با فیلم های کوتاه دارند، اما نمایش آنها کمی ساده تر است. این روزها ساخت ویدیو برای یوتیوب و رسانه های اجتماعی پا را از استندآپ کمدی های فراتر گذاشته و به تولید فیلمهای سریالی مختص به یوتیوب منجر شده است.
خیلی از یوتیوبرهایی که امروز درآمد بالایی از یوتیوب دارند با ساخت ویدیوهایی درباره بازی شروع کرده اند. ویدئوهایی که در آنها یک یا چند نفر در مورد بازیهایی که در حال انجام آنها هستند نظر میدهند.
اگر می خواهید گیم استریم کنید نیاز به میکرون و ضبط از اسکرین کامپیوتر خود خواهید داشت.
یکی از نکات جالب در مورد یوتیوب این است که در این پلتفرمی می توانید دیدگاه خود را در مورد موضوعات مختلف مثل بازیها ، فیلمها ، تلویزیون، موسیقی و غیره ارائه دهید. تقریباً میتوانید هر چیزی را در یوتیوب نقد کنید – همه شما به یک میکروفون و یک برنامه ویرایش ویدئو احتیاج دارید.
مصاحبهها در یوتیوب بسیار محبوب هستند – چه مصاحبه پادکست، چه مصاحبه ورزشی و چه مصاحبه خبری. اگر می خواهید یک ویدیوی به شکل مصاحبه برای یوتیوب تهیه کنید، باید از میکروفون های حرفه ای استفاده کنید.
پیش از شروع به تولید محتوا یوتیوب درباره بازار ایده خود تحقیق کنید تا مطمئن شوید که برای ایدهی شما بازار وجود دارد و چقدر میتوانید کانال یوتیوب خود را توسعه دهید. به همین خاطر 5 مورد زیر میتواند به شما در نهایی کردن ایده کمک کند.
۱– میزان علاقه مخاطبان را پیش بینی کنید: هر چقدر ایدهی شما نو و بی رقیب باشد، ابتدا باید پیش بینی کنید که بازاری بر آن وجود دارد؟ مخاطبان ایده ویدیو یوتیوب شما چه کسانی هستند؟ و آیا به موضوع و سبک محتوای شما علاقه دارند؟
۲– چقدر ممکن است رشد کنید: شما قرار است مخاطبانی را جذب کنید و به صورت پیوسته مخاطبان خود را افزایش دهید. آیا مخاطبان حاضر میشوند، برای شما کامنت بگذارند یا درباره ویدیوی شما با دیگران صحبت کنند و با دیگران به اشتراک بگذارند؟
۳– پیش بینی کسب و کار: اگر مرحله رشد را در نظر گرفته باشید، قطعا به درآمد آن هم فکر کردهاید. چه موضوع دیگری میتواند این تجارت را برای شما پایدار کند؟
۴– فقط به درآمد از یوتیوب فکر نکنید: تبلیغات، اسپانسرها، عضویت اشتراکی، فروش محصولات هم راههای دیگر درآمد از یوتیوب هستند. و قطعا خلاقیت شما درآمد شما ضمانت خواهد کرد.
۵– شناسایی نقاط ضعف و قوت بازار: چالشها و افت و خیزهای بازار همیشه فرصت جذابی برای تولید محتوا به مخاطبان میدهند؛ تا بتوانید استراتژی مناسبی برای کانال یوتیوب خود تدوین کنید.
هنگامی که تصمیم گرفتید چه نوع ویدئوی یوتیوبی را میخواهید بسازید، باید یک بار ایده خود را در ذهنتان بسازید و برای آن برنامهریزی کنید. در این مرحله، ممکن است بهتر است یک فیلمنامه بنویسید.
قبل از اینکار پیشنهاد میکنیم نگاهی به پیش تولید در فیلمسازی بیندازید.
اگرچه در ساخت ویدیو برای یوتیوب شما نیازی به استفاده از نرمافزار فیلمنامه نویسی ندارید. برای طرحها یا نمایشنامهها به فرآیند پیچیدهای نیاز ندارید. شما فقط نیاز به یک برنامه دارید.
استوری بردها هم در تجسم ایده و برنامه ریزی پروژههای شما کمک می کنند. و می توانید خیلی حرفهای تر به نظر برسید.
ساخت ویدیو یوتیوب شما می تواند با یک موبایل و یا حتی تجهیزات کاملا حرفهای و سینمایی انجام شود. در ابتدای راه لازم است بدانید چه تجهیزاتی برای تولید محتوای حرفهای نیاز دارید تا بعد از آن براساس بودجهای که در اختیار دارید، برای راه اندازی استودیو شخصی خود اقدام کنید. این استودیو میتواند مانند استودیو خانگی، اتاق محل کار یا محل استراحتتان باشد؛ یا میتوانید برای ساخت یک استودیو کاملا حرفهای از استودیو فردا مشاوره بگیرید.
پیش از آنکه بگوییم چه دوربین یا میکروفونی برای شما مناسب یا از چه نرم افزار حرفهای برای تدوین ویدیو استفاده کنید، به شما توصیه میکنیم تا به کپشن(بخش توضیحات) ویدیوهای بلاگرهای یوتیوب که ولاگهای روزانه ضبط میکنند یا پادکست ویدیویی تولید میکنند، حتما نگاهی بیندازید. بلاگرها نام و مشخصات لوازمی که برای ضبط ویدیو استفاده میکنند را همراه با لینک خرید در بخش توضیحات میگذارند. شما به آسانی میتوانید با جستجوی آنها مجموعه تجهیزات خود را خریداری کنید. در اینجا چند مورد از ملزومات تولید محتوا با یوتیوب را برای شما آوردهایم:
۱- دوربین(حداقل Full HD و یا 4K): با اینکه امروز بسیاری از دوربینهای کوچک و حتی موبایلی میتوانند کیفیت بالایی را برای خروجی بدهند. اما بهتر است از یک دوربین فیلمبرداری بی آینه(Mirrorless) استفاده کنید. البته هنوز هم دوربین های DSLR ها جایگاه ویژهای دارند و میتوانند کیفیت مطلوب را بدرستی ارائه کنند.
۲- میکروفون: میکروفون ضبط صدا برای یوتیوب بسته به بودجه و نوع کار شما میتوانند متفاوت باشد. اما در حال حاضر بیش از 10 برند مطمئن وجود دارد که میتواند نیاز شما را برطرف کند. البته ابزارهای هوش مصنوعی ویرایش صدا هم امروز کمک میکنند تا از صدای فاینال بهترین خروجی را بگیرید.
۳- نورپردازی: معمولا یوتیوبرها در تولید محتوای آموزشی و ولاگ دو نوع نور استفاده میکنند. یک، Led مقابل کاراکتر و دو، Led پس زمینه کاراکتر.
۴- تجهیزات جانبی: پرده سبز کروماکی، انواع پایه، گیره و نگهدارندهها، تجهیزات جانبی هستند که همراه با تجهیزات اصلی خریداری میکنید.
صرف نظر از اینکه چه نوع ویدئویی می خواهید بسازید، قبل از شروع به برخی تجهیزات استودیو خانگی نیاز خواهید داشت.
در اینجا لیست تجهیزاتی که ممکن است بخواهید از آنها استفاده کنید در زیر آمده است:
پرده کروماکی
دوربین Dslr یا تلفن هوشمند
کامپیوتر
میکروفون
نرم افزار ویرایش ویدئو
اگر می خواهید از تجهیزات ساده کنید، از تلفن هوشمند استفاده کنید. اما برای کارهای حرفهایتر و دقیقتر، ممکن است بخواهید استودیو کروماکی یا تجهیزات فیلمبرداری و وسایل اجاره کنید. اگر اینطور است، ویدیوی بعدی را ببینید.
عمدتا برای ادیت ویدیوی یوتیوب از نرم افزارهای پریمیر پرو، فاینال کات، افتر افتکس، داوینچی ریزالو و آی مووی استفاده میشود. اگر می خواهید با این تدوین فیلم و این نرم افزار بیشتر آشنا شوید، مقاله تدوین فیلم چیست و بهترین نرم افزارهای تدوین را مطالعه کنید.
همچنین میتوانید تدوین محتوای یوتیوب خود را به ما بسپارید. ما در استودیو فردا تدوینگرانی با تجربه کار در تلویزیون و سینما و تولید محتوای شبکههای اجتماعی داریم که میتوانند بدون مطابق با ترند روز ویدیوهای شما را تدوین کنند و به آنها عناوین لازم، ویدیوگراف و تصاویر اینسرتی اضافه کنند. کافیست با ما تماس بگیرید.
قطعا نکات و ترفندهایی هستند که به جذاب کردن محتوای شما کمک میکنند. این را بکارگیرید تا ویدیوهای جذاب،حرفهای و مخاطب پسند بسازید.
۱-از همان عنوان اول برای مخاطب مشخص کنید تا قرار است چه ببیند.
۲-برای فیلمبرداری برنامه ریزی کنید. شما قرار نیست برای ساخت یک کلیپ یوتیوب دقتی همانند ساخت یک فیلم کوتاه داشته باشید. اما بد نیست با خواندن مقاله ساخت فیلم کوتاه از ایده تا انتشار بدانید به چه صورت حرفهای برنامه ریزی و کار کنید.
۳-با تماشاگران تعامل کنید. حتما در ویدیو نظرشان را بپرسید و بگویید همین الان در میانه یا هرجای ویدیو که هستند، نظرشان را بنویسند. و به نظرات آنها در کامنتها پاسخ دهید.
۴-مخاطبان را دعوت کنید که در تمامی ویدیوها مانند یک سریال همراه شما باشند و به شما بازخورد مستقیم بدهند. چه مشاورهای رایگان تر و بهتر از این سراغ دارید؟ با جمع کردن نظر مخاطبان در یک سیر محتوایی میتوانید برنامه و استراتژی محتوای خود را ارزیابی کنید.
نکاتی که در پس تولید و تدوین ویدیوی شما را جذاب تر میکنند:
۱-افزودن موسیقی و صداهای جذاب که کپی رایت ندارند به پس زمینه ویدیو
۲-افزودن،متن، تصویر، ویدیوی اینترستی
۳-قرار دادن افکتهای تدوین که متناسب با محتوای شما هستند. مانند ترازیشن ها و اصلاح نور و رنگ
۴- ری اکت به خودتان
باید مطمئن شوید که زحمتی که برای تولید محتوا و این همه فرآیند میکشید بی ثمر نمیماند. امروز دیگر اینستاگرام و یوتیوب و دیگر رسانههای اجتماعی روی حقوق معنوی مالکیت محتوا متمرکز هستند و الگوریتمهای خود را برای جلوگیری از سوء استفاده از محتواهای تولید شده توسعه میدهند. در دو بخش کلی زیر اطلاعاتی درباره حفظ و رعایت قانون کپی رایت در یوتیوب ارائه می کنیم تا با خیال راحت و جدیت بیشتری کار کنید:
کپیرایت یوتیوب به معنای حفاظت از حقوق مالکیت معنوی بر روی ویدیوهایی است که توسط کاربران یوتیوب ساخته و به نام خودشان منتشر میشود. این حقوق شامل مواردی مانند حق کپیرایت بر روی ویدیو، صدا، متن، تصاویر، و سایر عناصر معنوی محتوا میشود.
هر آنچه تولید میکنید نباید با قوانین کپیرایت در تضاد باشد و حقوق مالکیت معنوی تولید کنندهی دیگری را نقض کند. برخی از مواردی که باید از آنها پرهیز کرد عبارتند از:
استفاده از موسیقی: استفاده از موسیقی بدون مجوز کپیرایت یا مجوز خاص میتواند منجر به حذف ویدیو یا مشکلات حقوقی شود.
استفاده از ویدیوهای دیگران: کپی کردن یا استفاده از قسمتهایی از ویدیوهای دیگران بدون مجوز، حقوق کپیرایت را نقض میکند.
محتوای اهانت آمیز: محتواهایی که به شخصها یا گروههای خاص توهین میکنند یا محتوای مخالفانه دارند نباید منتشر شوند.
محتوای حساس برای کودکان: ویدیوهایی که برای بزرگسالان ساخته میشوند با محتوای کودکان قابل دسته بندی کردن هستند تا از محتوای ناپسند برای کودکان باید جلوگیری شود.
پس از ساخت و آپلود ویدیو برروی یوتیوب، زمانی که هنوز انتشار آن را نهایی نکردهاید؛ گزینه حق کپی رایت(Copyright) را انتخاب کنید تا برروی محتوای شما اعمال شود. پس از آن در قسمت ثبت اطلاعات کپی رایت، اطلاعات مربوط به کپی رایت شامل نام صاحب حقوق مالکیت معنوی و تاریخ ایجاد محتوا و اطلاعات تماس را وارد کنید. پس از تایید اطلاعات کپی رایت، ویدیوی شما حاوی اطلاعات کپی رایت می شود و دیگران نمیتوانند بدون اجازه شما از آن استفاده کنند. و اینگونه شما تحت حفاظت قانون کپی رایت قرار میگیرید.
وقتی فیلمبرداری کامل شد، شما آماده بارگذاری آن در یوتیوب هستید.
در وهله اول، باید فیلم را ویرایش کنید. مهم نیست که لحن ویدئو چقدر معمولی باشد. به مقداری صدا نیاز دارید؟ به فیلمی ضبط کرده اید موسیقی زمینه اضافه کنید.
آخرین کاری که ممکن است بخواهید در فرایند ویرایش انجام دهید این است که زیرنویس را به ویدیوی YouTube خود اضافه کنید. زیرنویس به بینندگان کمک می کند تا صدا را با جزئیات بیشتری بفهمند و به جامعه ناشنوایان اجازه می دهد تا با فیلم های شما نیز درگیر شوند.
اکنون زمان بارگذاری است. تا زمانی که وارد حساب Google خود شده باشید، می توانید ویدیوی خود را مستقیماً از برنامه های ویرایش ویدیو مانند Final Cut Pro ، Adobe Premiere Pro و iMovie به YouTube خروجی بگیرید و بارگذاری کنید.
وقتی تدوین ویدیو به اتمام ریست به یکی از فرمتهای متداول مثل H264 از ویدیو نهایی خروجی بگیرید. در اینجا لیستی از فرمتهای دیگری که برای بارگذاری YouTube پشتیبانی می شود و میتوانید خروجی بگیرید قرار داده شده است:
.MOV
.MPEG4
.MP4
.AVI
.WMV
.MPEGPS
. FLV
3GPP
WebM
DNxHR
ProRes
CineForm
HEVC (h265)
پس از خروجی گرفتن، برای آپلود ویدیوی خود روی آیکن در گوشه سمت راست بالای صفحه وب YouTube کلیک کنید، سپس روی “کانال خود” کلیک کنید. وقتی این کار را انجام می دهید، باید صفحه ای ظاهر شود که شبیه این است:
روی برگه “بارگذاری ویدیو” کلیک کنید تا به این صفحه برسید:
تا زمانی که فایل ویدئویی شما در یک قالب سازگار رمزگذاری شده باشد، خوب پیش خواهید رفت! ویدیو را طوری تنظیم کنید که بارگذاری و تماشا شود تامخاطبین زیادی آن را ببینند. ویدیو خود را با کلمات کلیدی برچسب گذاری کنید تا شانس بیشتری برای جلب توجه داشته باشد. همچنین میتوانید محتواها خود را زمانبندی کنید تا در زمان خاصی منتشر شوند؛ با این قابلیت در آینده میتوانید برای محتوای هنوز منتشر نشده جذب مخاطب و بازاریابی کنید.
و فقط به یاد داشته باشید، YouTube ممکن است ویدیوی شما را به دلیل نقض حق کپی رایت حذف کند. اگر چنین شد، می توانید به حکم اعتراض کنید ، اما توصیه می شود به تولید محتوای منحصر به فرد و غیر کپی پایبند بمانید.
یوتیوب یکی از مهمترین پلت فرمهایی است که به کاربران خود اجازه میدهد تا از محتوای خود درآمدزایی کنند و در یک دهه اخیر کسب درآمد ارزی و دلاری برای ایرانیان داخل کشور بسیار جذاب بودهاست.
در حال حاضر اصلیترین و متدوالترین راه کسب درآمد از یوتیوب، شراکت در برنامهی تبلیغاتی با یوتیوب است. شما میتوانید از این طریق با نمایش ویدیوهای خود و قراردادن تبلیغات گوگل و یوتیوب به ازای تعداد نمایش و میزان زمان پخش ویدیوهایتان درآمد کسب کنید.
سایر راههای کسب درآمد از یوتیوب شامل فروش محصولات یا خدمات از طریق ارتباط بیشتر با مخاطبان، دریافت کمک مالی از طریق حمایت کنندگان و محتوای اختصاصی برای مخاطبان که به ازای عضویت ماهیانه یا سالیانه بتوانند به عنوان اعضای ویژه به آن دسترسی داشته باشند.
برای مانتایز کردن کانال یوتیوب و کسب درآمد آن باید شرایط زیر را داشته باشید:
۱- کسب مجموعا ۴۰۰۰ ساعت تماشا (Watch time) در طول یکسال
۲- داشتن ۱۰۰۰ مشترک کانال
۳-عضویت در برنامه پارتنری گوگل (Youtube Partner Program)
پس از آن میبایست برای مانتایز کردن کانال یوتیوب خود اقدام کنید:
بعد از اطمینان از داشتن شرایط لازم، به حساب گوگل خود وارد شوید و به کانال یوتیوب خود بروید.
در بخش “Studio Creator” کانال خود، به بخش “Monetization” بروید و برنامه پارتنری یوتیوب را فعال کنید.
سپس تأیید هویت و نشان دادن کانال به منظور اطمینان از رعایت شرایط را انجام دهید.
پس از تأیید، ویدیوهای شما آماده به نمایش تبلیغات میشوند و شما میتوانید درآمد کسب کنید.
در حال حاضر اصلیترین و متدوالترین راه کسب درآمد از یوتیوب، شراکت در برنامهی تبلیغاتی با یوتیوب است. شما میتوانید از این طریق با نمایش ویدیوهای خود و قراردادن تبلیغات گوگل و یوتیوب به ازای تعداد نمایش و میزان زمان پخش ویدیوهایتان درآمد کسب کنید.
سایر راههای کسب درآمد از یوتیوب شامل فروش محصولات یا خدمات از طریق ارتباط بیشتر با مخاطبان، دریافت کمک مالی از طریق حمایت کنندگان و محتوای اختصاصی برای مخاطبان که به ازای عضویت ماهیانه یا سالیانه بتوانند به عنوان اعضای ویژه به آن دسترسی داشته باشند.
تذکر:
مانتایز کردن کانال یوتیوب و کسب درآمد از یوتیوب زمانبر و نیاز به تلاش مستمر دارد. در این بین یادگیری مستمر در تولید محتوای مخاطب پسند، مسیر را برای شما جذاب و ثمر بخش میکند. فراموش نکنید که به مراقبت از ارتباط با مخاطبان و تولید محتوای متنوع و جذاب در کانالتان ادامه دهید و به رشد و درآمد کوچک ایجاد شده از آن بسنده نکنید.
ده کانال یوتیوب برتر دنیا در سال 2023 قریب به 100 میلیون مشترک (Subscriber) دارند. برخی از این کانالها بخاطر منابع و بودجهای که امروز به آن رسیدهاند یا در اختیار دارند، محتوایی تولید میکنند که به سختی میتوان با آن رقابت کرد.
برای مثال مستر بیست محتوایی تولید میکند که سرشار از چالشهای ترسناک با ایجاد انگیزههای مالی برای مخاطبان است.
یا برخی دیگر این کانال متعلق به شرکتهای بزرگ رسانهای و فیلمسازی و تولید محتوا هستند. با وجود تمامی اینها امروز شاهد آن هستیم که کانالهای یوتیوب ایرانی مانتایز میشوند و به درآمد میرسند. تمام آنچه از طنز گرفته تا تولید محتوای آموزشی در یوتیوب مخاطب دارد و راهکارهایی که تا اینجای مقاله گفته شد موارد تجربی اثبات شده بودند. فیلمی که شما برای یوتیوب میسازید کاملا به سناریو، برنامه ریزی، منابع و بودجه بندی شما وابسته است. علاوه بر آن باید مواردی مانند SEO را هم برای یافتن راحتتر ویدیو توسط مخاطبانتان در نظر بگیرید.
موفقیت در یوتیوب نیازمند صبر و پشتکار است. با دنبال کردن مراحلی که تا اینجا گفته شد و تلاش مداوم، شما قادر به ایجاد کانال یوتیوب پرطرفدار و کسب درآمد خواهید بود. به یاد داشته باشید که صداقت و ارتقاء مستمر کیفیت محتوایتان از اهمیت بالایی برخوردارند. اگر امکانات منحصر به فردی ندارید، بر خلاقیت و ارائه محتوای باکیفیت تمرکز کنید؛ و بعدا کیفیت ظاهری محتواهای خودتان را توسعه دهید. موفقیت در یوتیوب نیازمند صبر و پشتکار است، پس در این مسیر پیشرفت کنید و از هر تجربهای استفاده کنید.
استودیو فردا با در اختیار داشتن مجموعه استودیوهای تخصصی امکان میزبانی و ارائه خدمات پشتیبانی فنی برای تولید انواع محتوای یوتیوب را دارد. شما میتوانید با مراجعه به استودیو فردا و اجاره استودیو یا پلاتوی مبله یا استفاده از بک لاتها به صورت روزانه یا ساعتی به راحتی محتوای خود را ضبط کنید. کافیست فقط محتوایتان را همراه با خودتان به استودیو فردا بیاورید و در طی یکروز حداقل محتوای لازم برای یک تا چند ماه کانال یوتیوبتان را تولید کنید. برای مشاوره و استعلام قیمت خدمات می توانید با شماره 02144433223 یا 09104139094 و همچنین تمامی پیام رسانها با کارشناسان استودیو فردا در ارتباط باشید.
بابا دمتون گرم
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.