کارشناسی لوکیشن فیلمبرداری

کارشناس لوکیشن فیلمبرداری؛ معرفی، شرح شغل، وظایف و مهارت‌ها

شاید اصلا چنین شغلی وجود نداشته باشد و در ایران توسط مدیران تولید و تدارکات به کارگردان و تهیه کننده پیشنهاداتی ارائه شود. ما در استودیو فردا تصمیم گرفتیم این شغل که در سینمای جهان از اهمیت بسیاری برخوردار است را معرفی کنیم و یک تحلیل کارشناسانه درباره آن داشته باشیم.

کارشناس لوکیشن فیلمبرداری

یکی از قابلیت‌ های اعجاب انگیز سینما، توانایی آن در انتقال مخاطب به مکان های دور و ناشناخته است. این مکان ها، اغلب، نقش بسزایی در پیشبرد داستان دارند. یافتن این لوکیشن ها، یکی از مراحل فوق‌العاده مهم در فیلمسازی است که توسط یک کارشناس لوکیشن فیلمبرداری صورت می‌گیرد. اما، کارشناس لوکیشن تصویر کیست و چه مسئولیتی بر عهده دارد؟ بدیهی است که این شخص، لوکیشن های یک فیلم را پیدا می‌کند؛ اما، مسئولیت های بیشتری نیز بر عهده دارد. در این مقاله از استودیو فردا، وظایف مختلف یک کارشناس مکان و همچنین، مهارت‌های مورد نیاز برای تبدیل شدن به آن را تجزیه و تحلیل خواهیم کرد.

توضیح کلی درباره اهمیت کارشناس لوکیشن فیلمبرداری در صنعت فیلم‌سازی

نقش اصلی یک کارشناس لوکیشن فیلمبرداری، پیدا و ایمن کردن مکان‌هایی است که به بهترین وجه با صحنه‌های مختلف تولید مطابقت دارند. همچنین، مهم است که این افراد، علاوه بر خلاق بودن با مراحل مختلف تولید آشنایی داشته باشند. انتخاب لوکیشن با همفکری کارگردان صورت می‌گیرد تا بیشترین مطابقت را با فضای فیلم داشته باشد. هماهنگی با تهیه کننده برای اطمینان از تناسب مکان‌ها با بودجه پروژه نیز بخشی از فرآیند است.

کارشناسی لوکیشن فیلمبرداری

کارشناسی لوکیشن فیلمبرداری

وظایف کارشناس لوکیشن تصویر

  1. تجزیه و تحلیل فیلمنامه و افکار کارگردان در انتخاب لوکیشن

کارشناس مکان فیلمبرداری، باید درک جامعی از فیلمنامه داشته باشد تا به تبع آن، به درک درستی از مکان هایی که باید پیدا کند، برسد. برای انجام این کار، نخست لازم است تا فیلمنامه به ‌طور کامل تجزیه شود. تجزیه متن، برای بخش های مختلف تولید مفید است. وقتی نوبت به انتخاب مکان فیلمبرداری می ‌رسد، لازم است تا به کمک برنامه ریز، رج لوکیشن زده شود. تفکیک مکان ها، در صورتی که به درستی انجام شود، درک روشنی از نوع مکان‌ هایی که کارشناس لوکیشن فیلمبرداری جهت پیشبرد داستان باید پیدا کند، می‌دهد.

  1. همکاری با تهیه‌کننده، کارگردان و فیلمبردار در جستجوی بهترین لوکیشن‌ها

کارگردان، کارشناس لوکیشن تصویر را از نحوه فیلمبرداری در مکان ها مطلع کند. چرا که علاوه بر فیلمنامه، کارگردان نیز به مکان ‌یابی لوکیشن های مورد نیاز داستان کمک می‌ کند. از تمامی مکان های موجود، یک عکس عریض زمینی و یک عکس هوایی باید گرفته شود تا امکان مقایسه آن ها در مرحله انتخاب، امکان‌پذیر باشد.

  1. مذاکره اجاره لوکیشن و درخواست مجوزهای لازم برای فیلمبرداری در مکان‌های انتخاب شده

یافتن بهترین مکان برای فیلم، یکی از وظایف اصلی کارشناس لوکیشن فیلمبرداری است. لوکیشن‌ هایی که آن ها پیدا می ‌کنند، نباید صرفاً مطابق با فیلمنامه باشند؛ بلکه، باید به گونه ای باشند که داستان را ارتقا دهند. به همین دلیل، کارشناسان مکان باید جزئیات گرا باشند و روند ساخت فیلم را درک کنند. جزئیات مختلفی وجود دارد که باید هنگام جستجو در نظر داشته باشید.

  1. بررسی مکان‌های مختلف و انجام تحقیقات لازم

هنگامی که یک کارشناس مکان فیلمبرداری، لیستی از مکان ‌های احتمالی را جمع‌آوری کرد، باید برای جستجوی املاک از تهیه کننده اجازه کسب کند. به طور معمول، کارشناسان با فیلمبردار، مدیر تولید، تهیه کننده و کارگردان در ارتباط و هماهنگی هستند. آن ها پس از انتخاب لوکیشن، تحقیقات قانونی لازم را انجام داده و مقدمات اجاره لوکیشن را فراهم می آورند.

 

مهارت‌های مورد نیاز کارشناس لوکیشن عکاسی 

  1. چشم برای جزئیات و دید خلاقانه

کارشناس لوکیشن فیلمبرداری، علاوه بر دید خلاقانه، باید درک کاملی از روند تولید فیلم داشته تا بتواند در نگاهی جزئی، تمام پیچیدگی‌ های عظیمی را که ممکن است در پشت صحنه تولید یک فیلم رخ دهد، بررسی کند. دید خلاقانه نیز منجر به انتخاب مکانی می شود که بر ارزش هنری فیلم بیفزاید.

  1. توانایی استفاده از مهارت‌های عکاسی برای ثبت مکان‌های جذاب

کارشناس لوکیشن تصویر، باید از مهارت های عکاسی نیز برخوردار باشد. به این ترتیب، قادر خواهد بود تا از مکان های جالب برای ساختن ماکت عکس بگیرد. به طور کلی، پورتفولیوی یک کارشناس لوکیشن، باید پر از مکان ‌هایی باشد که تا کنون پیدا کرده و از آنها عکس گرفته است.

  1. دانش قوانین دولتی و فرهنگی مکان‌های مختلف

پس از آن که کارگردان، DP و تهیه کننده در انتخاب یک مکان به اتفاق نظر رسیدند، کارشناس مکان فیلمبرداری باید مجوز فیلمبرداری در آن مکان را از ناجی هنر بگیرد. این به معنای داشتن درک کامل از قوانین دولتی و در اختیار داشتن مدارک و مجوز های لازم برای فیلمبرداری است. سایر ملاحظاتی که باید مدنظر قرار دهید، عبارتند از دسترسی مناسب به سایر مکان ها، نزدیک بودن به مراکز اجاره تجهیزات و پیامد های عکس برداری در مکان های خاص. به طور کلی، یک کارشناس لوکیشن عکاسی یا فیلمبرداری، باید از دانش قوانین دولتی و فرهنگی مکان های مختلف محلی و بین المللی برخوردار باشد.

  1. توانایی مذاکره و ارتباط مؤثر با صاحبان مکان‌ها

مهارت های ارتباطی و مذاکره مؤثر هنگام برخورد با صاحبان املاک، مقامات محلی و سایر ذینفعان ضروری است. شما باید بتوانید دیدگاه خود را بیان کنید، الزامات تولید را توضیح دهید و در مورد شرایط و قرارداد ها مذاکره کنید.

  1. شبکه سازی

ایجاد یک شبکه قوی در صنعت فیلم و تولید بسیار مهم است. این به معنای برقراری ارتباط با کارگردانان، تهیه کنندگان، کارشناسان مکان و سایر متخصصان فعال در این صنعت است. با شرکت در رویداد های گوناگون، پیوستن به انجمن های مرتبط و تعامل با جوامع آنلاین نسبت به گسترش شبکه خود اقدام نمایید.

  1. مهارت های پژوهشی و سازمانی

جست و جوی مکان مستلزم تحقیقات گسترده برای یافتن محیطی مناسب برای فیلمبرداری است. شما باید با جمع‌آوری اطلاعات و سازماندهی جزئیات در مورد مکان های احتمالی، تحقیقات کاملی انجام دهید. توجه به جزئیات برای حصول اطمینان از این که هر یک از آن مکان ها، نیاز های خاص پروژه را برآورده می سازند، کلیدی است.

کارشناس مکان فیلمبرداری نسبت به تمامی جزئیات مکان اشراف داشته و لوکیشن را متناسب با فیلمنامه پیشنهاد می دهد.

کارشناس مکان فیلمبرداری

 

مسیرهای مختلف برای ورود به این حرفه

یکی از راه های ورود به این حرفه، این است که به عنوان دستیار تولید، سر صحنه فیلمبرداری حاضر شده و سعی کنید در یافتن مکان مناسب فیلمبرداری کمک کنید. همچنین، داشتن تجربه یا تحصیلات در سینما، تلویزیون یا تولید می تواند پایه ای قوی برای ورود به حرفه کارشناسی لوکیشن باشد. چرا که درک الزامات و تدارکات فیلمبرداری به شما کمک می کند تا بتوانید مکان ها را بهتر ارزیابی کنید.

 

کارشناسی لوکیشن‌های عکاسی و فیلمبرداری

کارشناسی لوکیشن‌های عکاسی و فیلمبرداری

 

حقوق و دستمزد یک کارشناس لوکیشن فیلمبرداری نیز تا حد زیادی به تجربه و سطح پروژه بستگی دارد. کارشناسان لوکیشن، مانند بسیاری دیگر از مشاغل صنعت فیلمسازی، به صورت آزاد و پروژه‌ای کار می‌کنند. شما می توانید به جست و جوی این موقعیت شغلی در سایت هایی مانند Indeed.com و Entertainmentcareers.net بپردازید. علی رغم وجود این سایت ها، اصلی ترین راه ورود به این حرفه کاری به شبکه‌ سازی خلاصه می ‌شود. فراموش نکنید که جست و جوی لوکیشن، اغلب شامل چالش ‌های غیرمنتظره مانند کاستی بودجه، محدودیت‌ های زمانی و تغییرات لحظه آخری است. بنابراین، داشتن توانایی انطباق سریع، تفکر خلاق و یافتن راه حل مناسب در کوتاه ترین زمان ممکن، بسیار حیاتی است.

 

منابع:

https://www.studiobinder.com/blog/what-is-a-location-scout-job-description/

https://www.tutti.space/blog/how-to-become-a-location-scout

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *