تهیه کننده اجرایی فیلم؛ شرح وظایف و مسئولیتها
معرفی تهیه کننده اجرایی فیلم
تهیه کننده اجرایی فیلم(Executive producer)، اغلب در بالاترین سطح پروژه تولیدِ فیلمها ایفای نقش میکند. اولین موضوعی که ممکن است بعد از شنیدن اسم مدیر اجرایی تولید فیلم، به ذهن شما برسد، فراهم کردن شرایط مالی برای تولید فیلم است. تهیه کننده اجرایی یا executive producer به تهیه کنندهای گفته میشود که وظیفهی نظارت بر وظایف سایر تهیه کنندگان را بر عهده دارد. برای ساخت فیلمها، نمایشهای تلویزیونی و سریالهای خانگی، مدیر اجرایی تولید فیلم، نقش اصلی تولید را بر عهده دارد. در این مقاله از استودیو فردا به معرفی و بررسی نقش و وظایف مدیر اجرایی در تولید فیلم میپردازیم.
تهیه کننده اجرایی فیلم کیست؟
تهیه کننده اجرایی فیلم کیست؟
تهیه کننده اجرایی فیلم ممکن است به صورت مستقل کار کند یا این که از طرف استودیو تامین مالی فیلم و برنامه نمایشی را عهدهدار شود. مهمترین وظایف تهیه کننده اجرایی فیلم این است که بودجه تولید را کنترل کند، مطمئن شود فیلم مطابق با استانداردهای فنی و هنری ساخته شود و در نهایت پروژه ساخت در زمان مناسب به پایان برسد. در برنامههای تلویزیونی این امکان وجود دارد که مدیر اجرایی تولید فیلم، به عنوان نویسنده و خالق اثر پروژه فعالیت کند.
تهیه کننده اجرایی به طور معمول وظیفه تامین مالی پروژه تولید برنامه را به عهده دارد. این فرد باید یک تیم حرفهای را استخدام کند و هر کدام با انجام وظیفه متفاوت، در تهیه برنامه به او کمک کنند.
مسئولیتها و وظایف تهیه کننده اجرایی فیلم
تهیه کننده اجرایی فیلم، هنگام تولید یک برنامه نمایشی، باید مطابق با استانداردهای هنری فیلم، ايده های جدید را به گروه خود معرفی کند. تهیه کننده اجرایی باید شرایط رقابت با سایر سازندگان و تولید کنندگان فیلم را داشته باشد. در واقع با ارائه مفاهیم و ایدههای جدید، حفظ چهارچوب های اتحادیه فیلم سازان و تهیه کنندگان، مخاطب جذب کند. مدیر اجرایی تولید باید افراد متخصص در حوزههای هنری مورد نیاز را استخدام کند و با کنترل بودجه و اختصاص سرمایه کافی، فیلم و برنامه نمایشی را تولید کند.
تهیه کننده اجرایی چه مسئولیتهایی دارد؟
مدیران اجرایی تولید فیلم چه وظایفی دارند؟
تهیه کننده اجرایی(Executive producer) در تولیدات بزرگ نمایشی، به عنوان مدیر عامل استودیو نیز فعالیت میکند. در شرکت های کوچک فیلم سازی و فیلم هایی که به طور مستقل تولید میشوند، گاهی تهیه کننده اجرایی نویسنده یا خالق اثر نیز میباشد. در اغلب مواقع هم مدیر اجرایی تولید فیلم، تنها وظیفهی نظارت بر سیر پروژه را به عهده دارد و نقشی در نوشتن فیلمنامه ندارد.
در بیشتر مواقع تهیه کننده اجرایی فیلم، به طور مستقیم و فیزیکی در روند تولید فیلم ها حضور ندارد. مهم ترین نقش تهیه کننده اجرایی فراهم کردن نیاز های مالی به منظور تولید فیلم است. تهیه کننده اجرایی اگر در حال تامین مالی پروژه فیلم سازی باشد یا این که تنها در صدر تولید کنندگان باشد و بر تکمیل هزینه ها نظارت کند، مهم ترین تمرکزش کنترل بودجه است.
تولید کنندگان و تهیه کنندگان با توجه به وظایفی که دارند، به چند گروه تقسیم میشوند. هر یک از تولید کنندگان با توجه به نقشی که در پروژه فیلم سازی به عهده دارند، عناوین مختلفی هم دارند. تهیه کنندگان مشترک، تهیه کنندگان وابسته،
تهيه کنندگان تلویزیونی و … از جمله عناوینی هستند که برای تهیه کنندگان استفاده میشوند.
پس تفاوت بین تهیه کننده اجرایی و تهیه کننده چیست؟
وظایفی که تهیه کننده اجرایی بر عهده دارد با وظایفی که تهیه کننده انجام میدهد، متفاوت هستند. تهیه کننده فیلم کسی است که بر روند تولید فیلمها، سریالها و نمایشهای تلویزیونی، نظارت مستقیم دارد. یک تهیه کننده به عنوان سرپرست تیم فیلم سازی، گزارشهایی که از روند تولید فیلم را دریافت می کند، به خوبی بررسی میکند.
تهیه کننده روند تولید فیلم را به خوبی مدیریت میکند تا در زمان معین ساخت پروژه تمام شود و نتیجهی مورد نظر حاصل شود. تهیه کننده ممکن است مستقل کار کند یا این که به سفارش یک شرکت تولیدی و مطابق با دستور کارفرما، فیلم تولید کند. به طور معمول جایگاه executive producer در مقایسه با producer بالاتر است.
تهيه کننده در طول پروژه به صورت کاملا فیزیکی درگیر مدیریت و نظارت بر تولید فیلم است. مهمترین تفاوت بین تهیه کننده اجرایی و تهیه کننده نیز در رابطه با همین موضوع مشخص میشود. درگیری فیزیکی و حضوری تهیه کننده نسبت به تهیه کننده اجرایی بیشتر است. تهیه کننده فیلم به عنوان ناظر در صحنه حضور دارد و بر روند فیلم سازی نظارت میکند. در حالی که تهیه کننده به عنوان executive producer نکات فنی تولید فیلم را بررسی میکند، باید خلاقیت بیشتری در تولید فیلم ارائه دهد. تهیه کننده اجرایی اغلب حضور فیزیکی در صحنه تولید ندارد.
مدیر اجرایی تولید فیلم
مهارتهای مدیر اجرایی تولید
شاید شما یکی از افرادی باشید که قصد دارد در آینده به عنوان تهیه کننده اجرایی فیلم شروع به فعالیت کند. اما تهیه کننده اجرایی فیلم چه مهارتهایی باید داشته باشد؟ برای مدیر اجرایی تولید فیلم شدن، چه مسیری باید طی کنید؟
تهیه کننده اجرایی فیلم باید مهارتهای خاصی داشته باشد که آن ها را در ادامه بررسی میکنیم.
تهیه کننده اجرایی باید درک و بینش کافی در رابطه با بازار فیلم سازی داشته باشد. برای این که یک تهیه کننده اجرایی در بازار فیلم سازی به درآمد زایی برسد و فیلم خوبی ارائه دهد، باید مخاطب را بشناسد و از ایدههای نو و زیرکانه خود به درستی استفاده کند. از آن جایی که اغلب تامین مالی به طور کامل بر عهدهی تهیه کننده اجرایی فیلم است، اگر بینش بازار تولید فیلم نداشته باشد، نه تنها به سود نمیرسد بلکه سرمایهگذاری او با شکست مواجه خواهد شد.
مهارت مهم دیگر برای مدیر اجرایی تولید فیلم، داشتن ارتباطات است. تهیه کننده اجرایی با مهارت بالایی که در ارتباطات دارد، میتواند در استخدام بازیگران و سایر تیم تولید، گزینههای خوبی در دسترس داشته باشد.
ویژگی مهم دیگر برای مدیر اجرایی تولید فیلم، توانایی بالا در مدیریت زمان و بودجه است. یک تهیه کننده اجرایی خوب، باید بتواند بودجه را در بخشهای مختلف تولید تقسیم کند و در زمان مناسب پروژه را به پایان برساند.
نظارت بر سایر تهیه کنندگان و مدیریت روند تولید فیلم، توان نظارتی بالا میطلبد.
چگونه مدیر اجرایی تولید شویم؟
اگر توانایی بالایی در تامین مالی برای ساخت فیلم دارید، مهارتهای ارتباطی به منظور تشکیل تیم تولید دارید، میتوانید ایده های نو و خلاقانه برای ساخت فیلم ارائه دهید، میتوانید برای مدیر اجرایی تولید شدن قدم بردارید.
برای ورود به حوزه ساخت فیلم و سریال و تیزرهای تبلیغاتی، باید بتوانید مهارتهای خود در این زمینه را به تهيه کنندگان و دستاندرکاران تولید معرفی کنید. میتوانید با سرمایهگذاری و استخدام تیم حرفهای فعالیت خود را شروع کنید. از افرادی که در تولید فیلم تجربه دارند و موفقیتهایی کسب کرده اند به عنوان مشاور تیم استفاده کنید. با سایر افراد موفق در این حوزه مذاکره کنید و با آن ها ارتباط بگیرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.