استاپ موشن چیست؟

آموزش ساخت انیمیشن به سبک استاپ موشن

آنچه ما در مورد انیمیشن استاپ موشن دوست داریم این است که هرکسی که موبایل یا دوربین دیجیتال داشته باشد، می تواند با این تکنیک شروع به کار کند. قطعا روشهای مختلفی وجود دارند، و برخی بسیار پیچیده هستند.

اما در نهایت، تمامی روشها برای خلق انیمیشن در دسترس هستند. بنابراین انیمیشن stop motion چیست و چگونه می توانید در خانه هم انیمیشن بسازید، موضوع این مقاله از استودیو فردا برای شماست.

با استاپ موشن انیماتور شوید.

برای یادگیری استاپ موشن، نیازی به تجهیزات فانتزی یا CGI ندارید. و این جالب ترین بخش در مورد آن است. استاپ موشن نوعی انیمیشن است که انجام آن آسان است، اما ساخت آن بسیار زمان بر است. چرا؟

بیایید ابتدا آن را تعریف کنیم تا بتوانیم ببینیم برای ایجاد این نوع انیمیشن به چه چیزهایی نیاز است.

تعریف استاپ موشن

انیمیشن استاپ موشن چیست؟

انیمیشن استاپ موشن یک تکنیک فیلمسازی است که در آن اشیاء به صورت فیزیکی در فاصله های کمی جابجا می شوند و هر بار یک فریم را ضبط می کنند به طوری که در هنگام پخش، توهم حرکت ایجاد می شود. اگر فلیپ بوک را به یاد بیاورید، استاپ موشن شبیه آن است که به جای نقاشی از اشیاء فیزیکی استفاده کند.

برای اجرای این نوع انیمیشن زمان زیادی طول می کشد زیرا تخمین زده می شود که 12 فریم (یا تصاویر) در حدود یک ثانیه ویدئو هستند. انواع مختلفی از انیمیشن های استاپ موشن وجود دارد که شامل دستکاری اشیا، مدل از جنس خاک رس، افراد، کات اوت ها ، عروسک ها و موارد دیگر هستند.

انواع انیمیشن استاپ موشن

Object-Motion-متحرک یا متحرک کردن اشیاء
Claymation – خاک رس متحرک
پیکسلیشن – حرکت دادن یا متحرک کردن افراد
Cutout-Motion-کاغذ متحرک/مواد دو بعدی
انیمیشن عروسکی – عروسک های متحرک
انیمیشن Silhouette – برش نور پس زمینه

انواع انیمیشن استاپ موشن

مردم سالهاست از استاپ موشن استفاده می کنند. این تکنیک عصر قدیم انیمیشن را قبل از اینکه CGI با تکنولوژی بالا کار خود را آغاز کند، بشناسید.

توجه به این نکته ضروری است که ساخت این نوع انیمیشن می تواند زمان زیادی طول بکشد زیرا همانطور که در بالا ذکر شد، ۱۲ فریم برابر با یک ثانیه ویدئو است. بسته به نوع انیمیشن استاپ موشن که انتخاب می کنید، محدودیت های شما مشخص می شود. ماهیت مادی و فیزیکی هر نوع با چالش های خاص خود همراه است. ویدئوی زیر در مورد موارد زیر صحبت می کند.

موشن اشیا

می توان آن را متحرک سازی شیء نیز نامید و به سادگی حرکت اجسام در هر فریم است. شما در انجام هرچه می توانید در اینجا انجام دهید نامحدود هستید، زیرا می توانید با استفاده از همه اشیاء اطرافتان داستانی بسازید.

کلی موشن (Clay Motion)

Claymation شامل تغییر اجسامی از جنس مدل خاک رس در هر قاب است. با استفاده از سیم و خاک رس، بدیهی است که می توانید با انواع فیگورهایی که روی صفحه می بینیم، بسیار خلاق عمل کنید.

پیکسلیشن استاپ موشن (Pixalation Stop Motion)

متحرک کردن مردم! البته همیشه به واضح ترین دلیل یعنی زمان استفاده نمی شود. بنابراین میزان صبری که شما برای بازیگر نیاز دارید تا بتواند در هر فریم یک تکه کوچک حرکت کند و میزان فریم مورد نیاز شما قرار است صبر آنها را آزمایش کند.

میزان کنترلی آنها به حرکتشان دارند نیز یک عامل مهم است. اما اگر خوب انجام شود، می تواند کار بسیار جالبی ساخته شود.

کات اوت انیمیشن

کات اوت موشن یا انیمیشن بسیار جالب است زیرا کارهای زیادی وجود دارد که می توانید با برش ها انجام دهید. کاغذهای دو بعدی ممکن است بی روح به نظر برسند، اما می توانید آنها را رنگ آمیزی کرده و برش دهید تا بر خلاف سبک های دیگر، جزئیات بیشتری را بیان کنید.

مسیر کارتونی که می توانید با آن آزمایش کنید بسیار سرگرم کننده است، اما به طور قابل توجهی بیشتر از طریق هنر و جزئیات خود کنترل می شود. گرچه بریدن صدها قطعه بسیار سخت به نظر می رسد.

انیمیشن عروسکی

آواز خواندن و اجرای عروسک ها می تواند نتایج بسیار جالبی را به همراه داشته باشد و داستان های منحصر به فردی را بیان کند، اما مشکل هنگامی رخ می دهد که با تعداد زیادی سیم درگیر هستید. انیماتورهای استاپ موشن مجرب احتمالاً مشکلی در این زمینه ندارند، اما ممکن است در ابتدا بهترین نوع کار با آنها نباشند. بخاط اینکه اینها عروسک های معمولی هستند.

بسیاری از مواقع انیمیشن سازان بخاطر سیم کشی روی مدل خود به عنوان یک عروسک خیمه شب بازی یاد می کنند.

سایه روشن استاپ موشن

با استفاده از یک پارچه سفید یا پتو، اشیاء یا بازیگران را در پشت ورق قرار دهید و با استفاده از نور پس زمینه، سایه آنها را روی ورق روشن کنید. شما به راحتی می توانید برخی انیمیشن های زیبا را بدون صرف هزینه زیاد ایجاد کنید.

تا اینجا کار همه چیز را به شما گفتیم و اکنون که اصول اولیه را می دانیم، بیایید سعی کنیم خودمان یک استاپ موشن بسازیم. در مطالب پائینتر  خواهید دید، برای شروع هیچ تجهیزات گران قیمتی لازم نیست.

چگونه یک استاپ موشن بسازیم

آموزش ساخت استاپ موشن در خانه

حالا که درک کردید استاپ موشن چیست، بیایید آن را امتحان کنیم. راب از Science Filmmaking Tips ، ما را  برای ساخت استاپ موشن در خانه راهنمایی می کند.

همانطور که گفته شد، استفاده از استاپ موشن در فیلم کار پیچیده ای نیست، بلکه ارزان تر هم است.

همه آنچه برای استاپ موشن نیاز دارید.

بسیاری از برنامه های استاپ موشن رایگان هستند. این برنامه ها به معنای واقعی کلمه با عنوان Stop Motion خوب کار می ن، مخصوصاً برای اولین پروژه های استاپ موشن شما.

فکر نکنید که برای برطرف کردن این مشکل به دوربین های حرفه ای یا نرم افزار گران قیمت نیاز دارید. خیلی بهتر است که از ابزار حرفه ای استفاده کنید. و اگر DSLR قوی هم دارید فوق العاده خواهد بود.

برای مثال Dragonframe، یک نرم افزار سرگرم کننده استاپ موشن است که حدود 300 دلار قیمت دارد و می توانید کارهای بسیار جالبی با آن انجام دهید.

اما برای تلفن های هوشمند خود ، برنامه Stop Motion را باز کرده و شروع به گرفتن عکس کنید. این اپ یک عکس را در یک زمان می گیرد و هر یک را به یک جدول زمانی اضافه می کند. می توانید این عکس ها را ورق بزنید و ببینید آیا عکس خاموش است یا خیر، و به سادگی آنها را ویرایش کنید.

مواردی قبل از ساخت استاپ موشن

۶ نکته مهم برای ساخت استاپ موشن

دوربین باید ثابت باشد.

در ویدیو قبلی دیدید که چگونه Rob برای جلوگیری از لرزش در قاب آیپد خود را راه تنظیم کرد. به احتمال زیاد، یا از سه پایه برای محدود کردن لرزش دوربین استفاده خواهید کرد ، یا تلفن خود را در موقعیت ثابتی قرار می دهید.

به دوربین خود دست نزنید.

اگر از ضربه زدن به دکمه هر بار خودداری کنید، تمیزترین انیمیشن استاپ موشن را خواهید داشت. سعی کنید دوربین را با استفاده از یک کنترل از راه دور یا فقط یک تایمر روی برنامه تنظیم کنید تا هر چند ثانیه عکس بگیرید.

به صورت دستی تصویر برداری کنید.

هیچ تنظیم “خودکار” برای هیچ چیزی در اینجا وجود ندارد – سرعت شاتر خود را برای هر فریم گرفته شده ، ISO ، دیافراگم ، تراز سفیدی یکسان نگه دارید ، همه اینها باید برای هر عکس گرفته شده یکسان باشد. می توانید ابتدا تنظیمات را انتخاب کرده و آنها را در برنامه قفل کنید. اگر با برنامه کار نمی کنید اشکالی ندارد ، فقط مطمئن شوید که تنظیمات شما برای هر تصویر یکسان باشد. اگر تنظیمات را به صورت خودکار نگه دارید، هنگام حرکت دادن اشیاء، تنظیمات به خودی خود تنظیم می شوند و به طور بالقوه یک فلیکر از قاب به قاب ایجاد می کند.

به درستی نور پردازی کنید.

عکسبرداری در داخل بهترین حالت است – قابل کنترل است و ما را از تغییر نور دور نگه می دارد. حواستان به پنجره ها باشد و البته بستگی به میزان عمق شما دارد. برای اولین آزمایش خود، فقط نورپردازی را پایه ای نگه دارید، جایی که می توانید اجسام خود را به وضوح مشاهده کنید و در آنجا نور زیاد تغییر نخواهد کرد. گاهی اوقات جایی که خارج از کادر هستید می تواند باعث ایجاد سایه شود و فلیکر جزئی دیده شود. برخی از افراد این سوسو زدن را دوست دارند، گاهی اوقات حتی با انیمیشن هم همراه است، اما فقط مطمئن شوید که این کار را می کند و پروژه شما را خراب نمی کند.

نرخ فریم

نیازی نیست که در این مورد خیلی زود عمیق شوید، اما باید بدانید که برای بدست آوردن سکانس موردنظر خود چند فریم باید ضبط کنید. به طور معمول، همانطور که در بالا ذکر شد ، ۱۲ عکس یا قاب برابر با یک ثانیه ویدئو است. ویدئوی شما ممکن است فقط چند ثانیه باشد، در غیر اینصورت شروع به حرکت در حالت استاپ موشن فوق العاده تکان دهنده می کنید.

صدا

همانطور که در حال فیلمبرداری انیمیشن استاپ موشن خود هستید، می توانید از روشهای منحصر به فردی برای افزودن صدای خود استفاده کنید. توجه کنید که راب چگونه این کار را انجام داد در حالی که برای افتتاحیه “52 چیز” کاغذ برید. 

استاپ موشن خود را بسازید و از آن لذت ببرید.

درباره فیلمسازی بیشتر بخوانید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵