مسابقه چهارنعل مایبریج، ۱۶ فریم

کی فریم (Key Frame)چیست؛ آموزش کار با کی فریم صدا و تصویر ویدیو

, ,

آیا تا به­‌حال به مفهوم واقعی و کاربردی کی فریم(Key Frame)فکر کرده‌­اید؟ چه تفاوتی میان کی فریم در انیمیشن و ویرایش ویدیو وجود دارد؟ ما قصد داریم در این مقاله استودیو فردا نمایی کلی از مفهوم کی فریم ها، ویژگی و ارتباط آنان با یکدیگر ارائه دهیم.

معرفی کی فریم(Key frame)

فیلم و انیمیشن هر دو از مجموعه‌ای از فریم‌ها تشکیل شده که به سرعت پشت سر هم نمایش داده می‌شوند. این فریم‌ها تصاویر ثابتی هستند که با استفاده از دوربین فیلمبرداری یا رایانه ایجاد می­گردند. در فیلم، فریم‌ها معمولاً با سرعت 24 فریم در ثانیه نمایش داده می‌شوند. این بدان معناست که هر ثانیه 24 تصویر مختلف، به سرعت پشت سر هم نمایش داده می‌شود. این سرعت باعث می‌شود که چشم انسان تصاویر را به عنوان یک حرکت پیوسته ببیند.

 

مسابقه چهارنعل مایبریج، ۱۶ فریم

مسابقه چهارنعل مایبریج، ۱۶ فریم

 

فریم‌های میانی یا اینترلیم‌ها فریم‌هایی هستند که بین دو فریم کلیدی قرار می‌گیرند. استفاده از فریم‌های میانی باعث می‌شود که حرکت در فیلم یا انیمیشن روان‌تر و طبیعی‌تر به نظر برسد. این فریم‌ها توسط نرم‌افزارهای انیمیشن یا به صورت دستی توسط انیماتورها ایجاد می‌شوند.

 

کی فریم (Keyframe) یا فریم کلیدی، نقطه عطف، در یک فرآیند انیمیشن یا ویرایش فیلم است که مشخص می­کند ویژگی­های یک عنصر در لحظه­های خاص چگونه باید تغییر کند. فریم­های کلیدی یک ابزار قدرتمند برای کنترل و ایجاد حرکت در فیلمسازی و انیمیشن هستند. با استفاده از فریم های کلیدی، می‌توانید حرکت‌های طبیعی و روانی را ایجاد کنید. هر فریم کلیدی، یک نقطه عطف در حرکت است. این نقطه عطف می‌تواند یک موقعیت مکانی، یک حالت بدنی یا یک حالت احساسی باشد. با انتخاب فریم­های کلیدی مناسب، می‌توان یک داستان بصری را در فیلم یا انیمیشن روایت کرد. این داستان می‌تواند داستانی ساده مانند حرکت یک شخصیت از یک نقطه به نقطه دیگر و یا داستانی پیچیده مانند روایت یک احساس یا یک مفهوم باشد.

 

فریم کلیدی در انیمیشن

فریم کلیدی در انیمیشن

پایه‌های فریم

پایه‌های فریم، عناصری هستند که با استفاده از کی فریم برای ایجاد یک فریم در فیلمسازی و انیمیشن استفاده می‌شوند. این عناصر عبارتند از:

  • موقعیت: موقعیت یک شیء یا شخصیت در یک فریم از طریق اعمال تغییر فریم های کلیدی، در جهات مختلف، مانند بالا، پایین، چپ، راست، جلو، عقب یا عمود انجام می­شود.
  • شکل: شکل یک شیء یا شخصیت در یک فریم را از طریق فریم کلیدی تعیین می‌کند. شکل می‌تواند ساده یا پیچیده باشد.
  • اندازه: اندازه یک شیء یا شخصیت در یک فریم را تعیین می‌کند.
  • رنگ:رنگ یک شیء یا شخصیت در یک فریم را تعیین می‌کند. رنگ می‌تواند روشن یا تیره، گرم یا سرد باشد.
  • نور: نور یک شیء یا شخصیت در یک فریم را تعیین می‌کند. نور می‌تواند قوی یا ضعیف، مستقیم یا غیرمستقیم باشد.

این عناصر با یکدیگر تعامل دارند تا یک تصویر بصری ایجاد کنند.

در فیلم، فریم‌ها معمولاً با دوربین فیلمبرداری ضبط می‌شوند. دوربین فیلمبرداری با سرعت ثابتی حرکت می‌کند و هر فریم یک تصویر از صحنه را ثبت می‌کند. در انیمیشن، فریم‌ها معمولاً با دست یا با استفاده از نرم‌افزار کامپیوتری نقاشی می‌شوند. در انیمیشن دستی، هر فریم به طور مستقل نقاشی می‌شود و سپس با فریم‌های دیگر برای ایجاد حرکت ترکیب می‌شود.  در انیمیشن کامپیوتری، فریم‌ها معمولاً با استفاده از نرم‌افزار کامپیوتری ایجاد می‌شوند که می‌تواند فریم‌های جدیدی را بر اساس فریم‌های قبلی ایجاد کند. سرعت فریم‌ها بر سرعت حرکت در فیلم یا انیمیشن تأثیر می‌گذارد.

مجموعه ای از فریم ها در فیلم

مجموعه ای از فریم ها در فیلم

کی فریم­‌ها با زمان مرتبط هستند زیرا مشخص می­کنند ویژگی­های یک عنصر در طول زمان، چگونه باید تغییر کند. با تغییر موقعیت فریم­های کلیدی می توانید سرعت و جهت حرکت را کنترل کنید. به طور مثال کی فریم صدا در نرم افزارهای ویرایش صدا، یک نقطه در زمان است که در آن می‌توان مقدار یک پارامتر صدا را تغییر داد. این پارامترها می‌توانند شامل مواردی مانند سطح صدا، فرکانس، فاز، و یا حتی افکت‌های صوتی باشند. با استفاده از کی فریم‌ها می‌توان تغییراتی را به تدریج و در طول زمان در صدا ایجاد کرد. این امر امکان ایجاد جلوه‌های صوتی پیچیده و ظریف را فراهم می‌کند.

انواع فریم ها

فریم‌ها در فیلمسازی و انیمیشن به دو دسته کلی فریم استاتیک و فریم دینامیک تقسیم می شود.

فریم های استاتیک اغلب برای ایجاد ثبات و نشان دادن گذر زمان با استفاده از فریم کلیدی با مختصات ثابت استفاده می شوند. به عنوان مثال، می­توان از فریم­های استاتیک برای ایجاد یک نمای ثابت از صحنه، یا برای ایجاد یک نقطه عطف در یک داستان استفاده کرد. پس اگر می‌خواهید یک کاراکتر را در یک موقعیت ثابت نشان دهید، باید مختصات آن را در هر فریم ثابت نگه دارید.

فریم‌های دینامیک با تغییر مختصات یک عنصر در هر فریم، جنبش ایجاد می‌کنند. این عمل از طریق تعریف فریم کلیدی با ویژگی های متغیر و متناسب با داستان صورت می گیرد. به عنوان مثال، می‌توان از فریم‌های دینامیک برای ایجاد حرکت کاراکترها، اشیا، یا دوربین استفاده کرد.

علاوه بر این، فریم‌های دینامیک می‌توانند برای ایجاد جلوه‌های بصری خاص هم استفاده شوند. به عنوان مثال، می‌توان از آن برای ایجاد یک اثر تار، یا برای ایجاد یک توهم حرکت از طریق ایجاد کی فریم استفاده کرد. با استفاده از فریم کلیدی  همچنین میتوان اندازه، زاویه، یا رنگ یک عنصر را فریم به فریم تغییر داد.

کی‌فریم در انیمیشن و فیلم

 کی فریم در انیمیشن و فیلمسازی یک ابزار قدرتمند می باشد که می تواند برای ایجاد حرکات و تغییرات بصری جذاب استفاده شود. با استفاده از فریم های کلیدی، می­توانید آثار هنری خیره­کننده­ای خلق کنید.
کی‌فریم‌ها در انیمیشن به عنوان نقطه کلیدی برای جلب حرکت به دو روش زیر مورد استفاده قرار می گیرند:

  • تعیین موقعیت و وضعیت شی یا شخصیت در زمان مشخص
  • تعیین تغییرات در موقعیت و وضعیت شی یا شخصیت در طول زمان

در روش اول به عنوان مثال، برای ایجاد انیمیشن یک توپ که از زمین به هوا پرتاب می‌شود، می‌توان از دو کی ‌فریم استفاده کرد. فریم کلیدی اول موقعیت توپ را در زمین و فریم کلیدی دوم موقعیت توپ را در هوا مشخص می‌کند. نرم‌افزار انیمیشن با استفاده از این دو کی‌فریم، حرکت توپ از زمین به هوا را محاسبه و اجرا می‌کند.

در روش دوم،  به عنوان مثال، برای ایجاد انیمیشن یک شخصیت که از حالت ایستاده به حالت راه رفتن تغییر حالت می‌دهد، می‌توان از چندین کی‌فریم استفاده کرد. فریم کلیدی اول موقعیت و وضعیت شخصیت را در حالت ایستاده، فریم کلیدی دوم موقعیت و وضعیت شخصیت را در حالت اولیه راه رفتن، فریم کلیدی سوم موقعیت و وضعیت شخصیت را در حالت میانی راه رفتن و فریم کلیدی چهارم موقعیت و وضعیت شخصیت را در حالت نهایی راه رفتن مشخص می‌کند. نرم‌افزار انیمیشن با استفاده از این کی‌فریم‌ها، حرکت شخصیت از حالت ایستاده به حالت راه رفتن را محاسبه و اجرا می‌کند.

فنون/ نکات و تکنیک‌های استفاده از فریم

یکی از موثرترین راه‌ها برای ایجاد حس هیجان در صحنه، استفاده از کی فریم ها جهت ایجاد حس حرکتی آهسته و سریع است. فریم‌های آهسته می‌توانند حس انتظار و فریم‌های سریع می‌توانند حس هیجان و تنش را ایجاد کنند. علاوه بر این، استفاده از فریم کلیدی میانی برای ایجاد حرکتی روان و طبیعی لازم است. این فریم ها، تغییرات جزئی در حرکت را نشان می‌دهند. استفاده از کی‌فریم‌های اضافی می‌توانند به ایجاد حرکتی طبیعی‌تر کمک کنند. مثلا، برای ایجاد حرکت یک شخصیت در حال صحبت، می‌توان از فریم های کلیدی اضافی برای نشان دادن جزئیات حرکت لب‌ها، چشم‌ها و… استفاده کرد. همچنین فریم‌ها می‌توانند برای ایجاد احساسات و انرژی در داستان استفاده شوند.

کی فریم­ها در طیف گسترده‌ای از کاربردها و ژانرهای انیمیشن استفاده می‌شوند. آنها می‌توانند برای ایجاد انیمیشن‌های ساده و کم‌تحرک تا انیمیشن‌های پیچیده و پرتحرک در زمینه آموزشی و تبلیغاتی، سینمایی و تلویزیونی، انیمیشن خمیری، ترفندهای طنز، داستان‌های فانتزی استفاده شوند. انیمیشن خمیری یک نوع انیمیشن است که از خمیر برای ایجاد شخصیت‌ها و اشیا استفاده می‌کند. این نوع انیمیشن به دلیل ظاهر خاص و خلاقانه‌اش محبوب است. کی فریم‌ها در انیمیشن خمیری به طور گسترده‌ای استفاده می‌شوند. آنها به انیماتورها این امکان را می‌دهند تا حرکت‌های دقیق و روانی را در شخصیت‌های خمیری ایجاد کنند.

همچنین کی فریم‌ها را می‌توان برای ایجاد ترفندهای طنز در انیمیشن یا داستان‌های فانتزی استفاده کرد. به عنوان مثال، یک انیماتور می‌تواند از فریم های کلیدی برای ایجاد حرکتی غیرمنتظره در یک شخصیت انیمیشن خمیری استفاده کند. این امر می‌تواند باعث خنده یا تعجب بیننده شود.

کی فریم در نرم افزارها و اپلیکیشن ها

در یک معنای واحد، کی فریم (Key frame)مختصات نقطه شروع و پایان یک حرکت است. کی فریم‌ها در نرم افزارهای متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرد به طور مثال کی فریم در افترافکت، کی فریم در پریمیر، کی فریم در اینشات، کی فریم در کپ کات.

فریم های کلیدی در نرم افزارهای ویرایش - استودیو فردا

فریم های کلیدی در نرم افزارهای ویرایش

 

کی فریم در افترافکت یک نقطه در زمان است که در آن می‌توان مقدار یک پارامتر را تغییر داد. این پارامترها می‌توانند شامل مواردی مانند موقعیت، مقیاس، چرخش، شفافیت، و یا حتی افکت‌های بصری باشند. کاربرد کی فریم در پریمیر، اینشات و کپ کات نیز شباهت بسیاری به کاربرد کی فریم در افترافکت دارند.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *